dimecres, 23 de setembre de 2015

EL CANTO DEL CUCO


És la segona novel·la per adults que llegeixo de la J.K.Rowling, aquesta escrita sota el pseudònim de Robert Galbraith.

 
La primera potser tenia un argument més original, com de novel·la de costums, per no em va acabar d’agradar.

Sembla que en seran 7 les novel·les que pensa escriure protagonitzades pel detectiu Cormoran Strike i l seva secretaria, i és més que probable que se’n faci una sèrie de televisió.

L´argument està força bé, fins i tot podria dir que és original, encara que una mica enrevessat pel que fa al nus del crim, però molt més comú pel que fa a la relació del detectiu amb la seva secretaria, on ja s’aprecia el començament d’una mena de “vull i no puc” “m’agrades, però...” que es preveu dilatada i sense final feliç, com en totes les histories de detectius que es preïn...

Té els seus particulars recursos que fan més original al protagonista, amb una cama ortopèdica, i uns orígens genuïnament hippies.

La única pega que hi he trobat és la lentitud en l’exposició, alguns situacions es descriuen amb tota una sèrie de detalls massa dilatats i molts cops innecessaris, al meu entendre li falta agilitat a la historia.

Sincerament, crec que com a sèrie de televisió, té l’èxit assegurat: una imatge val més que mil paraules, de paraules en alguns trossos, ni han masses.