dimarts, 26 de juliol de 2011

CSJ - Camí de Sant Jaume -

Ahir es va fer el vernissatge, la presentació, del CSJ, (Camí de Sant Jaume). Es tracta d’una sèrie de 1001 catxés repartits per tot el camí de Sant Jaume a Catalunya.

Aquesta sèrie és el fruit d’una idea primer, i tot seguit, d’un conjunt de voluntats i d’ il•lusions al servei del geocatxing.
Molts són els equips que hi han col•laborat de manera desinteressada per a fer-ho possible.

Recomano visitar la web : http://ca.geopelegrins.cat/

Està traduïda al castellà, l’anglès i el francès i fixeu-vos en l’ imatge de capçalera, un collage genial dels llocs més representatius del camí, amb el seu reflex a l’aigua, que he suposat simbolitza la nostra mediterraneïtat. Allà hi trobareu les explicacions ben clares i detallades del que és aquest projecte. No us perdeu el vídeo de la preparació, és genial!

Els catxés han estat creats per l’equip Geo Pelegrins, fugint de qualsevol protagonisme dels equips participants, un exemple més de la seva generositat.
Tot i que en falten alguns, aquí teniu els creadors:Mireu si hi havia il•lusió, que fins i tot un dels equips que no hi va poder ser, va telefonar des de Salzburg per compartir, malgrat la distància, uns minutets de la festa, em consta el greu que els hi va saber no poder-hi assistir.

I parlant de l’esdeveniment en sí, un lloc molt ben triat: L’ermita de Sant Jaume de Ses Oliveres, al pas del camí per Igualada, amb un terreny assequible a tothom, bon aparcament, i suficient espai per muntar-hi la “paradeta”, i el moment, el perfecte: El dia de Sant Jaume.

En arribar, primer vam pensar que no era un esdeveniment de geocatxing, sinó una trobada de barrufets, tot el que veiem era gent vestida de blau, en acostar-nos ja vam veure les samarretes que havien creat per la ocasió, i ens vam afegir a la festa barrufera vestint-nos igual.

Els geoPelegrins ens tenien preparada una bona rebuda. Primer una copa de cava amb unes paraules de presentació de la sèrie, seguida d’un sopar variat amb postres incloses. Per cert, sabeu que hi havia de postres? Pastís de Sant Jaume!!! No podia ser d’altre manera.

Aquí teniu l’Enric, amb la copa a les mans, veieu que sempre es tria bona companyia:Un altre cosa que ens tenien a punt ha estat una “coquille de Saint Jacques” de record per cada equip. Si ja sé que se’n diu vieira, però a mi m’agrada més el nom en francès, és més descriptiu, no? Les han penjat de les oliveres, un fruit ben original, i cada equip ha hagut de buscar la seva, encara que a alguns els hi han posat més difícil que a uns altres:Però tots l'hem lluït amb orgull:
Cal destacar les nombrosos equips que hi han assistit, i més tenint en compte que n’hi ha que ja estan de vacances, i que era dia feiner. Això demostra que l’il•lusió d’uns quants s’ha convertit amb l’ il•lusió de molts.

Moltes gràcies, geoPelegrins, ens heu sabut encomanar la vostra il•lusió.