dilluns, 14 de febrer de 2011

Descobrint Calella

Ahir es va celebrar el primer “mini pel Mega”.
Ja es comença a treballar en el segon Mega-event de Catalunya. Serà l’octubre a Calella de mar, Calella de la costa o la Calella dels alemanys, com se l’ha conegut durant molts anys, encara que ahir el seu alcalde ens va insistir que es diu Calella i prou. De fet en el Google si poses Calella només, surt aquesta i no la de Palafrugell.

Per cert, ens van explicar que els alemanys que els anys 60 s’hi van instal•lar, es veu que anaven a Calella de Palafrugell, però que els autocars es van equivocar i els van dur fins a Calella, els hi va agradar tant, però, que s’hi van quedar. Si non é vero é ben trovato.

Pel matí vam estar fent els catxés d’una sèrie que ja s’ha posat de cara al Mega, es diu Calella’s loop, és a dir el bucle de Calella, que ve a ser el mateix que Calella’s ring, que es podria dir també, l’anell de Calella. De fet loop ho vaig haver de buscar al diccionari. Bromes a part, és una sèrie que està força bé. Bons amagatalls, variats, amb graus de dificultats diferents, seguint una ruta per la muntanya que es pot fer en cotxe o en bicicleta i evidentment, a peu.

Van començar la sèrie anant dos equips, els Sisu i Montse i nosaltres. Ja en el primer ens vam trobar dos equips més i vam seguir junts, però al final érem 10 equips que buscàvem plegats, tot un xou! I el grup que anava davant nostre també era bastant nombrós. Ja pot tremolar Calella, que hi han desembarcat els geocatxers!!!

L’única nota negativa de la sèrie va ser el núm. 21, era una rotonda en plena N II. Del grup que anàvem, alguns es van arriscar a entrar (tot i que no el van trobar), els altres vam opinar que no era lloc per un catxé, no per la perillositat en sí, que també és perillós pujar a un arbre i ho fem, vaja jo no, però l’Enric si, sinó perquè és un lloc on NO hi pot entrar un vianant, i a més comporta un degradament de les plantes ornamentals i dels sistemes de rec que hi solen haver.

D’aquesta mena de catxés n’hem fet algun si hi havia poc transit en aquell moment, però en altres ocasions, com ahir, no els hem volgut fer.

S’ha desactivat el catxé per la desaparició, però crec que en canviaran l’ ubicació. No es el primer que, a rel dels comentaris, es canvia de lloc.

Si faig esment d’aquest tema aquí, es perquè darrerament he observat que estan proliferant els catxés en rotondes i potser ens hauríem de plantejar fins on volem anar a parar amb la col•locació d’un catxé. El que m’estranya es que els deixin publicar, potser les normes de geocatxing no els prohibeixen explícitament, però la primera és respectar les lleis locals, no se si les normes de tràfic es podrien considerar “lleis locals”....

Moltes gràcies, Heidi i Chipiron per aquesta sèrie amb la que hem pogut fer un tast de Calella. Mica en mica i gràcies als amagadors de catxés, l’anirem coneixent millor.
Han estat les dues, però cal dir que per ser els primers catxés que posa la Heidi, li han quedat molt bé. Clar que encara que no tenia experiència en posar, el que és en buscar, no hi ha qui l’atrapi!

Desprès d’haver anat de cacera, va arribar l’hora de dinar, com havíem dit que no arribaríem fins la tarda, vàrem anar a dinar amb alguns equips que també anaven directe a la reunió.

I per fi, la primera informació del Mega! Amb l’assistència de l’alcalde, quin luxe! Quantes coses ja estan pensades i engegades, activitats, catxés diferents, sèries, àpats.... És com un déjà vu de l’any passat, però no per ser-ho ha minvat la il•lusió, ans al contrari, per que hi ha l’experiència i l’èxit de l’any passat, sabem que pot sortir fins i tot millor i això esperona tothom. D’aquest primer mini ja han sortit els primers voluntaris, de ben segur que en els propers en sortiran més.

Només puc dir que espero, com l’any passat, que tothom es faci el Mega una mica seu, serà la clau de l’èxit.