dimecres, 19 de gener de 2011

BARCELONA GUAPA

Ja hem fet els 4 catxés del “Guapos” de Barcelona, es tracta de multicatxés que et fan visitar les botigues que han rebut aquesta denominació per part de l’Ajuntament pels seus anys de servei a la ciutat ...

Els hem fet amb els Sisu i Montse. Tots quatre hem gaudit força de les passejades i sobretot de les botigues que hem pogut contemplar i admirar, però m’atreviria a dir que soc jo la que més n’ha gaudit.

Per poder entendre això hauré d’explicar una mica de la meva història:

Vaig viure fins els 8 anys a tocar del Palau de la Música. Molts espais ja desapareguts com , la Penya Cultural Barcelonesa, el Circulo Barcelonés de San José, i sobretot, sobretot, Germanor Barcelonina ubicat a l’antic hostal de la Bona Sort, formen una part molt important dels meus records d’infantesa.

Molts dissabtes al vespre, desprès del ball o la funció a Germanor, els meus pares em deixaven a casa, cap allà les dues o les tres de la matinada i se’n anaven a “tancar les rambles”, quan jo em queixava em deien que algú ho havia de fer, que no podien quedar obertes... Fins que no vaig ser una mica més gran, no vaig entendre que les rambles no es tanquen mai.

Doncs bé, molts dels waypoints d’aquests quatre catxés estan dins la “meva Barcelona” que no te res a veure amb la gran Barcelona de disseny i masses , la meva ja no existeix, al menys ja no s’hi assembla, era petita, entranyable, cabia dins les rondes i no passava més enllà de la plaça de Catalunya.

Algunes de les botigues que ens han fet visitar ja les coneixia, fins i tot n’hi ha un parell o tres que encara avui tinc present quan necessito determinats articles.

Són uns barris dels que vaig marxar als 8 anys, però mai ho vaig fer del tot...

Ui! Entre record i record se me’n ha anat l’olla.

Tornant als catxés, no sabria amb quin quedar-me dels quatre, bé pel recorregut, sí, amb el tercer, però pel que fa als llocs que et fa visitar, us asseguro que fa de molt mal triar.

Si teniu en compte que un dels millors aspectes, per mi, del geocatxing, és conèixer nous indrets o d’aquells que ja coneixies descobrir-ne detalls que t’havien passat desapercebuts, o saber-ne la història... Aquests són catxés 10.
Ideals pels turistes, perquè sàpiguen que no totes les botigues wapes són al Passeig de Gràcia i s’enduguin una bona imatge de la ciutat, i mai millor dit lo d’imatge, perquè són uns catxés que entren pels ulls. Només cal llegir els logs que ja han fet alguns equips estrangers, clar que els dels equips d'aquí tampoc s'han quedat curts amb els elogis.

Només hi trobo una pega, alguns waypoints estan força allunyats i s’ha de conèixer bé el transport públic, o fer-los amb bicicleta, com ja han fet alguns. Nosaltres els hem fet en cotxe, en transport públic i, sobretot, a peu, no hem comptat les hores, han estat forces, però s’han fet curtes.

Hem rigut amb les interpretacions que alguns cops fèiem de les qüestions: ens imagineu més de 10 minuts davant d’una botiga intentant respondre una pregunta que no corresponia i que a sobre ens costava de llegir perquè es feia fosc? O a la Montse ajupida comptant coses a terra com si parlés a cau d’orella amb els follets d’una claveguera? O discutint perquè al comptar peces cada un tenia un resultat diferent?

Afegir que quan un waypoint era prop d’un waypoint meu particular, hem ampliat el recorregut per arriba’ns-hi i així he pogut explicar les meves batalletes als altres tres, pobrets!.

El mateix que vaig dir del catxé “El Madrid de los Austrias”, aquests són catxés de molta alçada a peu pla.

Moltes gràcies DeepButi, ha estat una gran feinada, però t’ha lluït.