dimecres, 16 de juny de 2010

Decebuda

Estic decebuda,clar que ja era d’esperar. Quan una comunitat petita comenta a créixer esdevé més variada, tots els membres ja no pensen igual, ni tenen el mateix estil, ni els mateixos valors…
Foroware ha deixat d’estar interessat en el geocatxing, i això que aquest tema era el que més fils tenia. En la meva opinió, això ha estat provocat per les polèmiques que s’han originat d’ençà que la comunitat de “foreros” (no sé si se’n diu així) ha crescut. En un escrit en quest blog, del 07 de Març, “Espanya és una fruitera” ja reflectia una mica que l’engrandiment de Foroware estava perjudicant el bon tarannà del fòrum.
En qualsevol tema que s’enceti no hi falten els comentaris que tenint o no, a veure amb el tema, reflecteixen uns sentiments crispadors, hi ha foreros a qui els agrada la bronca, només cal veure alguns dels fils, tant a Foroware com a Groundspeak, es nota el ressentiment d’uns cap uns altres.

Ara, veient que l’apartat de geocatxing en català de Foroware, tendeix a desaparèixer, se’n ha creat un de nou. Doncs bé la polèmica ja està servida, ja n’hi ha uns que no volen que s’obligui a traduir al català qualsevol escrit que no estigui en aquesta llengua. I perquè no? si amb els traductors automàtics no hi ha d’haver cap problema? a més si és en castellà, d’acord, tots ho entendrem, però i si escriu un anglès o un alemany.
De tota manera es podria matisar aquest punt de les normes. Però no s’ha suggerit això, no, només s’ha sabut criticar.
Crec que si algú escriu en castellà per desconeixement del català ningú el dimonitzarà, o sí? No m’agraden les postures radicals.

Menys m’agraden aquells que intervenen en els fils per enriure-se’n o provocar més polèmica. Ja hi hagut una intervenció de les que no s’entenen. Què hi fa opinant en l’apartat de geocaching en català, en un fil sobre el català, un geocatxer espanyol i que escriu en suahili? Per molt que desprès digui que feia broma i que no l’he sabuda encaixar, només cal mirar intervencions anteriors en el fil sobre la reorganització de Foroware, o en el fòrum català en el fil “consulta web cat” per veure de quin peu calça.

On són la tolerància i la bona voluntat?
I que consti que on dic tolerància, no vull dir deixar-se trepitjar.