dimarts, 23 de març de 2010

QUÈ ÉS EL REIKI?

Del Reiki ja en vaig parlar en el primer escrit de Teràpies naturals. Bé, jo no en vaig dir res, però vaig reproduir una entrevista d’en Gaspar Hernàndez a Jaume Isal que girava entorn d’aquesta teràpia.
Ara faré la meva aportació personal, tot i que per Internet es poden trobar moltes explicacions semblants i millors.

Reiki, en japonès, vol dir ENERGIA UNIVERSAL DE VIDA. És una energia que tots tenim i que es troba en tot l’Univers, és la força vital (que té tants noms com civilitzacions han existit), està constituïda per ones lumíniques i de calor, que cada un de nosaltres pot canalitzar i redistribuir a través de les mans.

El fet de l’imposició de mans per confortar, per alleujar el dolor, es tan antic com els instints. Quan tenim dolor, el primer que fem es dur la mà al lloc adolorit. Quan un nen es fa mal, el primer que vol és que la mare l’acaroni i així es reconforta molt ràpidament. Quan un nen te febre o està marejat, la mare, per instint li posa la mà al front...El tacte humà transmet calor, consol i poder curatiu.

L’hiperactivitat de la societat actual, l’excessiu desig de possessió i la dependència de la tecnologia, són causa d’ansietats i d’allunyament del nostre Centre Interior.
Cada cop més, les persones perceben aquesta situació i es rebel•len buscant la tranquil•litat i l’equilibri interior a traves de les tècniques creades especialment per aquest fi. El Reiki es diferencia de les altres tècniques en alguns punts essencials.

Una de les característiques més extraordinàries és l’absència de contraindicacions, tant pel donant com pel receptor, ja que no entra en joc la pròpia energia individual, sinó que de fet, el transmissor es converteix en un canal per el que flueix l’energia vital universal; és com posar-se a disposició del projecte diví.

No hem de confondre el Reiki amb cap religió ni creença. Tampoc és màgia.

Es desconeix l’origen del Reiki, però es sap que tan Jesús, com Buda sanaven amb les mans, i es suposa que era l’energia Reiki.
Només hi ha dades del seu redescobriment pel Mestre Japonès Mikao Ussui a finals del segle XIX.
Amb el Reiki es sana considerant les persones com a una Unitat, es noten els seus beneficis en tots els aspectes, físic, mental, emocional i espiritual:

-Desbloqueja l’energia i restableix l’equilibri.
-Elimina les tensions provocades per l’estrès.
-Harmonitza cos i ment.
-En el cas de malalties físiques no intenta substituir la teràpia mèdica, però és un reforç molt efectiu per superar els tractament, els seus efectes secundaris i/o accelerar el procés de curació.