diumenge, 7 de març de 2010

ESPANYA ÉS UNA FRUITERA

La realitat d’Espanya, ara per ara, és que és com una fruitera, d’aquelles que fan tant goig quan es posen a taula, amb pomes, peres, taronges, plàtans..., i cada mena de fruita representa una identitat diferent, així podríem comparar les taronges amb els andalusos, les pomes amb els de Castella, els plàtans amb els canaris, les mandarines amb els bascos...i així anar seguint.
I tota aquesta varietat ve a reflectir la diversitat de cultures i maneres de ser de cadascú dels que formen aquest estat espanyol.
Hi alguns que voldrien la fruitera igual de gran però monocolor, només amb una mena de fruita, deu ser que estan a règim, encara que no sabria dir a quin o en quin.

Amb això no estic dient quina mena de fruitera voldria a la meva taula, segurament seria més petita.

Aquest escrit ve perquè a Foroware, que la gran majoria de geocatxers catalans coneixeu, i del que ja he parlat en alguns casos, s’ha produït una xispeta d’enfrontament entre diferents fruites. No ha anat més enllà perquè procuren evitar confrontacions i enrabiades públiques. Però jo sí que m’he enrabiat una mica i ho vull fer públic aquí.

Conec, tot i que no massa, els creadors de Foroware, i crec poder assegurar que són de ment oberta, acollidors i respectuosos amb totes les fruites. Fins i tot al ser conscients de que la comunitat geocatxera catalana és la més nombrosa van crear un apartat de geocatxing en català. Potser ve d’aquí el problema, potser hauria de ser de geocatxing català, el que es fa a Catalunya, independentment de la llengua vehicular. Tot i que potser aleshores es crearia el problema de si es pot escriure o no en castellà.

El fet és que darrerament Foroware ha crescut molt, però sembla que no tots els membres actuals tenen el mateix tarannà que els creadors, i també sembla que vulguin tocar la pera als del geocatxing en català, si no fos així, no s’entén l’intervenció a la que faig referència, ja que ni el fil ni la pregunta, eren del àmbit del seu autor.

Recollint la pregunta de l’Aullu, voldria encoratjar els geocatxers catalans a crear un foro d’àmbit català, i que tothom hi pogués dir la seva, en català, però on, si algú per desconeixement del català escrit, ho diu en castellà, no se li esborri el post ni se’l dimonitzi. És clar que, entendre’l, l’entén gairebé tothom, sinó aquesta intervenció de la que estic parlant no s’hagués produït.