divendres, 19 de març de 2010

CATXÉS, CATXÉS, CATXÉS

En primer lloc vull agrair a en Xavhy el seu comentari. De fet el trobo prou important com per encetar un altre escrit, fent així que tothom quan llegeixi aquest nous escrit vagi a llegir també el comentari deixat a “la reina del xino-xano” del 7 de desembre.

Val a dir que el que aquí exposo són opinions i maneres de fer totalment personals, i que potser, no, segur, ja he dit en altres ocasions.

Jo entenc que hi ha moltes maneres de fer geocatxing, i nosaltres depèn del dia en practiquem una o altre. Quan anem a fer sèries d’aquestes en que els catxés estan molt a prop uns dels altres, i és un continuo pujar i baixar del cotxe, doncs ens ho prenem com una gimkama. Un eslògan: “toma el caché y corre”.
Quan tot i ser una sèrie, ja s’ha de caminar una mica, ja no anem tan de pressa, el fet de que s’hagi de caminar ja implica en general, que es tracta de camins rurals, on és més agradable, per mi, anar xino-xano, en aquests casos i depenent de la quantitat de catxés, ens plantegem ja una sortida de cap de setmana, i sense cap meta, fer els que puguem.

Sempre hem tingut molt clar que si al anar fent una sèrie, trobem un lloc que ens agrada en especial, el visitem amb calma. Per altre banda també és comprensible que si fas 100 Km per anar a buscar una sèrie els vulguis acabar tots per no haver-hi de tornar.

També fem geocatxing quan planifiquem un viatge sigui de cap de setmana o més llarg. No hi ha millor manera de conèixer l’entorn d’un lloc que anant on ens porten els catxés que hi estan amagats. Clar que si fas turisme i catxés, el número total de founds serà més petit, però...i què? No haguéssim conegut tots els racons de Nimes si no fos pel geocatxing, va estar força bé, en canvi, a Londres se’m va fer pesat, n’hi ha tants que no tots són a llocs interessants.

Es tracta de gaudir en cada moment del que fas. I sobretot no fer-te mala sang amb el que fan els altres.

Ens pot semblar incomprensible, però hi ha gent que per desestrassar-se de la setmana laboral, necessita estressarse el cap de setmana fent el màxim de catxés possibles, però si això li va bé... res a dir.

En el meu cas particular, no us penseu, no, que hi ha vegades que sembla que tingui l’enemic a casa, sobretot quan te preparats catxés urbans, que són els que més m’estressen o quan veig que en porta de preparats de terreny una mica dur per mi, que m’ofego en les pujades, però mai arriba la sang al riu. Aleshores negociem

A mi també em sap greu que aquesta manera d’acumular founds ens faci perdre part del possible gaudi de l’entorn, però he de pensar que hi ha gent que no li dona importància o que amb poca estona sap copsar l’entorn que ens pretenen ensenyar. També val a dir que en els urbans, hi ha entorns que ja tenim molt vistos, o que no són especialment destacables.

El que vull dir amb tot això, és que a mi ja em sembla bé que hi hagin catxés tant diferents uns dels altres, però també crec que el llegir no ens ha de fer perdre l’escriure, i s’ha se seguir posant catxés, diguem-ne rurals, i s’ha de seguir anant-los a buscar. I que ja depèn de cadascú com passa el cap de setmana.

I que me’n dieu del que s’obsessionen pels FTF? L’experiència em diu que això va a tongades.
Primer semblava que l’important era ser el primer en el rànquing de founds, ara sembla que també és important el número de catxés amagats, la dificultat dels mysterys publicats, la dels esbrinats...

De cara als nous geocatxers, el més important seria que no es deixessin enlluernar per les estadístiques, i la manera que triïn de fer geocatxing, crec que dependrà en bona mida, de com o per qui hagin estat introduïts en aquest joc, i del poc o molt esperit competitiu que tinguin.

No cal que ens amoïnem massa, també hi ha molts geocatxers al nostre país, que no han caigut en aquest parany del fer, i fer, i fer, el que passa és que com no fan tants logs i no sovintegen els events o els sopars, no són tan coneguts i a vegades sembla que només siguem els de sempre, però n’hi ha molts més, que no fan enrenou, però que practiquen aquest altre geocatxing que podríem anomenar més seleccionat.

Potser el que cal és que reflexionem sobre el geocatxing que fem, i què és el que ens omple, i si el que ens omple és tenir un bon lloc en els rànquings, doncs: Endavant! A fer catxés! I si el que ens omple és tenir contacte amb la natura i gaudir dels entorns que visitem, doncs: Endavant! A fer catxés!

Quins catxés triem, només dependrà de la nostra escala de valors, i potser en menor mesura, del nostre estat físic.