dimecres, 24 de febrer de 2010

DIUMENGE DE CATXÉS I CALÇOTS


Diumenge pasat varem anar de calçotada. Es tractava de la calçotada anual que fem una bona colla d’amics, enguany hem estat menys dels habituals, només erem 20 persones, anys enrera haviem estat molts més.
Molts cops, pel matí, abans d’anar a dinar feiem alguna excursioneta extra per les rodalies del lloc de la calçotada, o alguna visita cultural com la del monestir de Santes Creus l’any passat o la del Castellet del Foix, ja fa més temps. Aquesta vegada no teniem res previst.

Per no perdre el temps, varem quedar al matí amb Sisu i Montse per anar a buscar catxés. Amb un no res varem passar per l’Anoia, la Segarra, l’Urgell, la Conca de Barberà per acabar a l’Alt Camp, la collita va ser de 5 catxés.
Dels cinc que varem fer, en llocs que no coneixiem, vull destacar el del poble naturista de El Fonoll i el de Guimerà, dos pobles dels que n’haviem sentit parlar però no hi haviem estat i que ens van agradar força. La primera foto és feta a Guimerà.

La calçotada la feiem a l’aula de natura de Les Esplanes, a Nulles. Ens ho preparen per nosaltres sols, així podem fer el xivarri que sigui que no passa res, encara que no us penseu res de l’altre mon, que som una colla molt discreta.
Els calçots a fora, a l’aire lliure, amb una plujeta fina que ens va fer una mica la guitza, tot i que ens van posar una mena de toldo, i el dinar, a dins la casa, en dues taules que ens varem repartir, com gairebé sempre, una per les dones i l’altre pels homes.

Si us fixeu en les fotografies, varem tenir la sobretaula al voltant de la llar de foc, prenent unes infusions bonísimes que ja esperem d’un any per l’altre, ens van dir que era Menta, Maria Lluïsa i no recordo que més, però de ben segur tenen algun ingredient secret.

Això és el que tenen aquests llocs, molt més caliu que els típics i massificats restaurants de calçotades.
En resum una casa rural molt acollidora i on organitzen estades i activitats de tota mena.
Crida l’atenció, al menys a nosaltres, tots molt urbanites, el funcionament dels lavabos, n’hi ha un de convencional, on no hi pots, però, tirar paper, perque va a parar a una fosa ecològica, i l’altre és com una comuna de les d’abans, en diuen seca, i s’hi ha de llençar palla cada cop que s’utilitza, Tot del més natural i autentic.
Us en deixo l’enllaç perque la pogueu “visitar”.
http://www.lesesplanes.org/ .

2 comentaris:

bel ha dit...

L'altre ingredient de l'infusiò era la farigola. El dimarts vaig comprar la barreja en una botiga de dietetica de Sants. Està bona. Isabel

Rosa ha dit...

Ei, que bé! ja pots deixar comentaris. Espero que ho faràs sovint! Fan molta ilu.

Ja em deixaràs provar el brevatge!

Rosa