dilluns, 2 de novembre de 2009

GEOCATXING A MADRID, ALTRE COPHem estat tres dies a Madrid, de geocatxing. Tot i que gairebé tot eren micros o nanos urbans, no he acabat tan farta com vaig acabar a Londres, potser perquè han estat menys dies, potser perquè passejar per Madrid i, sobretot pel Retiro, m’agrada força .

En el Retiro he estat a racons amb força encant que, amb les vegades que hi he anat, encara no coneixia. Destaco el tros anomenat la “Casa de las Fieras”, restes de l’antic zoològic de Madrid, que es va tancar definitivament el 1972 (a la primera foto) i els jardins “Cecilio Rodríguez“ (a la segona).

Dels catxés poca cosa a dir. Molts dels que hem fet són d’una sèrie que es diu “M de Madrid” i “m minúscula”. Són d’aquells catxés de fer número i crear adrenalina, per lo compromesos que són d’agafar i deixar.

Aquesta idea de la inicial, és bona, tal com van explicar GuanacosTeam, quan fa dos anys varen crear la sèrie “B de Barcelona”. Es tracta de que al mirar el mapa de la ciutat pel Google Earth la senyal d’aquests catxés dibuixessin l’inicial de la ciutat. La pega és que tant si es mira Barcelona, com si es mira Madrid, aquests catxés queden “perduts” en el gran nombre de senyals que hi ha i no es veu la lletra.

A mi, que vaig fer tots els catxés de la B fa dos anys, em resulta inevitable comparar-los amb els de la M. He de dir que els de Barcelona són més variats, també la gran majoria són nanos i micros, però estan camuflats de diferents maneres i a diferents llocs, no com a Madrid, on gairebé tots són iguals. Suposo que això és perquè a Barcelona, un cop els GuanacosTeam van llençar la idea, diferents equips es van apuntar al projecte i hi van col·laborar, per tant hi van participar diferents maneres de fer, i en canvi a Madrid s’ho han fet només entre dos equips, que de fet és com si en fossin un, ja que, tinc entès, que són matrimoni.
Un altre diferència és que a Barcelona estan repartits per tota la ciutat, i a Madrid estan concentrats al barri de Salamanca. Perquè us feu una idea els que no el coneixeu, aquest barri és una mena de retícula de carrers, fruit del Plan Castro, que es va inspirar en el de Cerdà de Barcelona. Amb el què es poden fer a peu, i molts estan en un mateix carrer, gairebé a la distancia mínima reglamentaria.

De tota manera, quan ho facin a un altre ciutat, segur que anem a fer l'inicial.

Un altre cosa nova que he fet aquest cop a Madrid, ha estat menjar el típic “Cocido Madrileño”, no l’havia provat mai, no sóc massa amant dels cocidos jo, però em van portar a “La Bola” i en aquest restaurant gairebé és de consum obligatori, estava boníssim. Malgrat això l’Enric no el va ni tastar. Mira que en és de tossut amb el menjar!