dimecres, 28 de gener de 2009

GEO-DISCUSSIÓ

Vull comentar uns fets que s’han produït a la comunitat geocatxer, i que han originat tot un seguit de discussions, i desqualificacions entre alguns dels seus membres, fins el punt de que s’ha fet un advertiment a quatre intervinents del foro de groundspeak.

És evident que el que aquí exposo és només la meva opinió, però desprès de la que han organitzat alguns elements, sento una mena de necessitat de posar les coses en ordre, el que per mi ve a ser, una reflexió en veu alta.

03.01.09 En un foro públic, Churro reprodueix un log del 24.12.08, fent-ne escarni i denunciant un “intercanvi injust”.

04.01.09 En el mateix foro, no n’ha tingut prou i ja li diu “caradura”

04.01.09 Alamostrail li afegeix el nom de “geourraca” i felicita a Churro per la iniciativa de la seva denuncia pública.

07.01.09 En Churro torna a denunciar a un altre company perquè, en un altre catxé, s’ha endut 4 monedes i n’ha deixat 2.

15.01.09 Alamostrail fa públic en la pàgina del seu catxé, el mail que ha enviat a Seping, perquè s’ha endut un pathtag i no ha deixat res a canvi, i que també ho va fer en un altre catxé (que no és pas d’ell, ni el Pt, ni el catxé) i demana que els torni per correu a la seu de la GEA.

16.01.09 Insisteix en la necessitat d’aquesta devolució.

16.01.09 El propietari de la pt fa l’aclariment de que per ell una pt és un regal que deixa en els catxés per qui el vulgui.

16.01.09 Seping obre un fil a Foroware, només amb l’enllaç al catxé, on els “forowareros” podem veure el linxament públic al que se l’ha sotmès.

A partir d’aquí les intervencions en els diferents fils son nombroses.
Amb aquesta exposició cronològica, em queda clar qui inicia el mal rotllo.

Pel que he vist en les diferents intervencions en els diferents foros, cap equip geocatxer està en contra del intercanvi just, cap està a favor del campi qui pugui, tothom defensa la norma de geocaching que diu que el que deixis en un catxé sigui d’igual o més valor que el que t’emportes.

Del que sí estan en contra, la gran majoria, per no dir tots, és en el linxament públic dels que en un moment donat poden haver agafat un regal i no deixar res a canvi, d’entrada perquè TOTS ho hem fet algun cop, pel motiu que sigui, perquè no dúiem res i el nen s’ha encapritxat d’alguna cosa, perquè el que portàvem no hi cabia, o perquè era un micro amb un pathtag i en fem col·lecció.

En els foros, alguns es pregunten si hi ha dos “bàndols”, si alguns equips estan en contra d’altres o en contra de la GEA....

Per mi el problema ve perquè hi ha alguns equips, pocs, per sort, que es creuen posseïdors de la veritat absoluta, que tenen una manera fer que recorda el totalitarisme, i que volen imposar la seva manera de fer, només cal veure el to i les paraules que utilitzen, per no dir res dels slogans i de les imatges cridaneres que fan servir, com per exemple : http://img183.imageshack.us/img183/4301/justovw6.jpg , i que pretenen fer del geocatxing, un joc internacional, amb molt poques i flexibles, en general, normes, on el que impera és el sentit comú, el SEU joc, amb les seves rígides normes, a les que donen valor de manament diví, amb tal punt de religiositat, que també inclou el càstig diví: els que les infringeixen són linxats a la plaça del poble.

I que passa amb la GEA?, doncs no crec que, en general, ningú hi tingui res en contra, per fer geocatxing no cal cap associació, però si alguns es volen associar....
El problema, al meu entendre, és que els màxims exponents d’aquest totalitarisme que he exposat són dos dels seus directius: Alamostrail i Churro i, segurament, com molt bé ja s’ha explicat en els foros -sobretot en Xaubet-, es confonen els termes. És probable que la GEA tingués més simpaties entre els geocatxers, si la junta directiva en fos un altre. (Podeu veure el fil de groundspeak de la seva fundació, i veureu el to que s’hi gasten, són d’aquells de o amb mi o contra mi) Una cosa és una associació de geocatxers i l’altre aquesta GEA, que a la gran majoria no agrada, i que sembla més un exercit de les creuades, estendards inclosos.

No veig que s’hagi d’amonestar per opinar, en canvi trobo lògic que no es permetin els insults ni les desqualificacions
No sé quines conseqüències pot tenir l’amonestació que han rebut aquests quatre geocatxers, però el que tinc clar és que n’hi ha dos que no s’ho mereixen, un és en Xaubet, en totes les seves intervencions ha estat moderat, només ha exposat opinions i mai ha pujat el to, ni molt menys ha insultat ningú, més aviat sempre ha estat conciliador, i l’altre en J.Rover, que potser va ser massa irònic, el seu escrit és genial, però, tot i que els personatges es reconeixen amb facilitat, no utilitza ni l’insult ni les pujades de to, tant habituals en els altres dos.


Si mireu a dalt, a la dreta d’aquest blog, veureu que agraeixo les opinions i els comentaris que es puguin deixar en aquest espai, però l’única cosa que demano és que es sigui respectuós, crec que no està de més recordar-ho.

1 comentari:

Rosa ha dit...

Muchas gracias, John, por tu comentario. Por cierto tu catalán es excelente, mejor que el de muchos de por aquí.
Un saludo.