divendres, 26 de setembre de 2008

VACANCES SETEMBRE 2008 (2)Una altre riu que també hem visitat ha estat el Rhône, el famós Roina, de on alguns volen el transvasament cap a Catalunya, llàstima que, segons diuen està molt contaminada, perquè d’aigua n’hi ha molta.

Te una sèrie de catxés dedicada, que s’anomena “Rhône en 84” .El nom es refereix al tram de riu (uns 58 qm) que travessa la Vaucluse, que és el departament núm. 84

Només hem fet 3 catxés dels 8 que componen tota la sèrie, però hem vist on hi desemboquen la Durance i l’Ouvezé i la punta de l’illa Barthelasse, una extensió de 700 Ha, i que és la illa fluvial més extensa d’Europa.
Cal dir que a l’illa hem fet dos catxés més.

La guinda de l’aigua, l’hem posada a la Fontaine de la Vaucluse, amb un catxé tradicional a la riba esquerra de la Sorgue i un earth catxé a la mateixa font, que per cert es mantenia per sota del nivell de desbordament, pel que l’aigua només brollava 50 mts més avall.

Cada cop ens agraden més els earth catxés, t’ensenyen llocs curiosos geològicament parlant, i com que per força has de respondre algunes preguntes fan que t’hi fixis més i n’aprenguis.